RAL KLEUREN VERGELIJKEN

Hoe vind je de juiste kleur wit?

Het selecteren van de perfecte tint wit kan een uitdagende taak zijn, gezien de verrassend uitgebreide variëteit aan witte tinten, oftewel witte RAL kleuren, die beschikbaar zijn. Elke witte RAL kleur bezit unieke eigenschappen; sommige witte kleuren stralen warmte uit en brengen een gezellige sfeer in de ruimte, terwijl andere tinten wit een koelere, frissere uitstraling hebben en een gevoel van ruimtelijkheid en helderheid toevoegen. Het is essentieel om rekening te houden met de specifieke sfeer en het gewenste effect in de ruimte bij het kiezen van de juiste witte tint, evenals de lichtinval, aangezien deze factoren aanzienlijk kunnen beïnvloeden hoe de kleur wit wordt waargenomen.

Het RAL-kleursysteem is een universele kleurstandaard

Het RAL-kleursysteem is een internationaal erkende norm voor kleurdefinitie, gebruikt in diverse industrieën om kleuren eenduidig te specificeren. Met codes zoals RAL 9010 en RAL 9001, biedt het een betrouwbare manier om kleurconsistentie over materialen en toepassingen heen te garanderen.

Bij DE MUURVERFFABRIEK zijn de meest populaire witte RAL kleuren verkrijgbaar

Er zijn meerdere RAL-codes die worden beschouwd als varianten van wit, elk met een unieke tint of ondertoon. Wij leveren een aantal van de bekendste wit RAL-codes, dit zijn:

RAL 9010 DMF
ZUIVERWIT / GEBROKEN WIT
RAL 9010
RAL 9001 DMF
CRÈMEWIT
RAL 9001

Maar wat is het verschil nou eigenlijk tussen deze witte RAL kleuren?

RAL 9010:

RAL 9010 is veruit de meest populaire wit die er bestaat. RAL 9010, bekend als gebroken wit of zuiverwit, onderscheidt zich binnen het spectrum van witte tinten door zijn subtiele, warme ondertoon, die een zachte en uitnodigende sfeer creëert.  RAL 9010 is net wat minder hard dan standaard wit en wordt dus ook wel offwhite genoemd. Deze tint ‘gebroken wit’ is perfect voor ruimtes waar een lichte, luchtige uitstraling gewenst is, zonder de steriele uitstraling die sommige puurdere witten kunnen hebben. Dit zorgt ervoor dat RAL 9010 vaak als de meest klassieke wit-tint wordt gezien. Bijna in ieder huis, kantoor of ander gebouw vind je wel RAL 9010.

Lees hier meer over RAL 9010

RAL 9001:

RAL 9001, of crèmewit, valt op binnen de wittinten door zijn kenmerkende warme beige ondertoon, die een gezellige en verwelkomende sfeer toevoegt aan elke ruimte. Dit is de meest warme, donkere wit in ons assortiment. Het is een iets gelere wit dan de andere soorten wit en is de laatste jaren wat minder populair geworden, maar is desalniettemin nog steeds zeer in trek bij professionele schilders. Crèmewit is ideaal voor ruimtes die baat hebben bij een zachte, natuurlijke uitstraling, en werkt harmonieus samen met houttinten en natuurlijke materialen.

Lees hier meer over RAL 9001

RAL 9016:

RAL 9016, bekend als verkeerswit, is uniek onder de witte tinten vanwege zijn heldere, koele ondertoon die een scherpe en moderne uitstraling biedt. Een heel neutrale kleur wit. Deze tint staat bekend om zijn zuiverheid en intensiteit, waardoor het een populaire keuze is voor zowel interieur- als exterieur toepassingen waar een frisse, ongerepte look gewenst is. RAL 9016 heeft geen gele ondertonen en is heel makkelijk toepasbaar in combinatie met andere kleuren. De laatste jaren heeft RAL 9016 veel gewonnen in populariteit ten opzichte van de RAL 9001 en RAL 9010, en wordt ook wel beschouwd als de nieuwe RAL 9010. Verkeerswit is bijzonder effectief in ruimtes met veel natuurlijk licht, waar het kan helpen om een gevoel van ruimtelijkheid en helderheid te versterken.

Lees hier meer over RAL 9016

RAL 9003:

Ook wel het kleine broertje van RAL 9016. Het verschil tussen deze twee RAL-kleuren is dat RAL 9003 een wat grijzere ondertoon heeft dan RAL 9016, waardoor het een iets koelere tint is. RAL 9003, oftewel signaalwit, onderscheidt zich door zijn neutrale, heldere basis zonder merkbare ondertonen, wat het een zuivere en veelzijdige witte tint maakt. Signaalwit is perfect voor toepassingen waar een strakke en uniforme look vereist is, van muren en plafonds tot meubilair en kozijnen, en werkt goed in combinatie met elke kleur.

Lees hier meer over RAL 9003

Wit:

Wit is de standaard basiskleur. De RAL kleuren hebben een lichte ondertoon in een andere kleur.

Wit geverfde muren hebben veel voordelen voor je interieur. Wit straalt namelijk rust en zuiverheid in je kamer uit. Het fijne aan witte verf is dat het weinig aandacht trekt, daarmee kun je de aandacht leggen op andere onderdelen in je kamer.

Lees hier meer over witte muurverf

RAL is een geregistreerd handelsmerk van Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung eV.

THE PURES MUURVERF
SUPREME-DEK
De waardering van www.demuurverffabriek.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 156 reviews.