Latexverf of muurverf?

Latex en muurverf, de namen worden beide veel gebruikt. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen latexverf en muurverf? En is er wel een verschil tussen deze twee?

Muur- en plafondverf

Muur- en plafondverf is een algemene term voor de verf die gebruikt wordt op muren en plafonds. Vaak wordt plafond weg gelaten uit de benaming en wordt er een algemene naam “muurverf” gebruikt.

Latex verf

Latex verf is eigenlijk een verouderde benaming voor muurverf met latex als bindmiddel. Vroeg werd de verf bereid met vloeibaar rubber (ook wel bekend als latex). Inmiddels bevatten de meeste muurverven geen latex meer, maar worden er andere producten gebruikt als bindmiddel. Maar waarom wordt deze naam dan nog steeds gebruikt? De naam latex is er zo erg ingesleten bij mensen, daarom duurt het erg lang voordat zo’n benaming als latex niet meer gebruikt wordt.


Witte muurverf

Wit is een van de meest voorkomende kleuren op de muren in Nederlandse huizen. Wit vormt dan ook de perfecte basis voor elk interieur en omdat het geen trendkleur is, heb je lang plezier van je wit geschilderde muren. De Supreme-dek van De Muurverffabriek is een goed dekkende muurverf die zeer goed te verwerken is. De muurverven van De Muurverffabriek zijn verkrijgbaar in de wit-tinten RAL 9010, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9016 en wit.

Waarom witte muurverf online bestellen?

De Muurverffabriek is gespecialiseerd in witte muurverf. Wij zijn er voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit zonder daar veel voor te betalen. Witte muurverf online bestellen bespaard je een trip naar de bouwmarkt, gesjouw met zware verfemmers en geld!

Copyright © 2023 De Muurverffabriek, Inc. All rights reserved.