Hoeveel verf heb je nodig?

Een goede voorbereiding is het halve werk bij het schilderen van een muur. Voordat je begint is het verstandig om alle meubels en plinten af te dekken en om alle spullen compleet te hebben. Daarvoor is het goed om te weten hoe veel liters verf je nodig hebt voor jouw klus. Het inschatten van het aantal liters verf dat je nodig hebt voor jouw verfklus kun je eenvoudig berekenen met het onderstaande stappenplan. Je wil natuurlijk niet te weinig verf bestellen of heel veel verf overhouden.

Mocht je nog wel wat verf overhouden? Lees dan hier hoe je deze verf het beste kan bewaren. 

Stappenplan om te berekenen hoe veel verf je nodig hebt:

Stap 1. Meten is weten, meet de breedte en hoogte van de muren en/of plafonds die je wilt verven. Vervolgens kun je de oppervlakte berekenen door deze met elkaar te vermenigvuldigen.
Stap 2. De ramen en deuren in het oppervlak hoef je natuurlijk niet mee te rekenen. Meet daarom ook de breedte en hoogte van de ramen en deuren. Vermenigvuldig deze ook met elkaar om het oppervlak te berekenen en haal deze van het oppervlak van de muur af. 
Stap 3. Onze muurverven dekken in 1 laag, mocht je toch meer lagen aan willen brengen hou hier dan rekening mee. Vermenigvuldig het eerder berekende oppervlak dan met het aantal lagen dat je aan wil brengen. 
Stap 4. Om te berekenen hoeveel emmers je nodig hebt, deel je het aantal vierkante meters door 100mper 10 liter. Zo weet je hoeveel verf je kunt bestellen om zo min mogelijk verloren te laten gaan. 

Een emmer Supreme-dek van 10 liter is goed voor ongeveer 100m2.

Hou daarnaast ook rekening met het volgende:

  • Wanneer je een sterk absorberende wand hebt, heb je meer verf nodig
  • een wand die laatst nog geschilderd is heeft minder verf nodig

Copyright © 2023 De Muurverffabriek, Inc. All rights reserved.