Witte muurverf aanbrengen

Bijna iedereen heeft wel een witte muur in huis en dat is ook helemaal niet gek, wit geeft een fris en rustgevend gevoel. Maar wist je de volgende dingen al over witte muurverf?

1: Er zijn heel veel wit-tinten

Wit is niet gewoon wit, er zijn veel meer verschillende tinten. Zo hebben wij bij De Muurverffabriek al vijf verschillende wittinten; RAL 9010, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9016 en wit. De wittint RAL 9010 is de populairste kleur, omdat deze kleur net wat minder hard is dan een standaard wit, wordt het ook wel offwhite genoemd. RAL 9016 heeft geen gele ondertonen en is daarmee de zuiverste wittint van dit rijtje.

Verschillende ral kleuren

2: Witte muurverf veranderd van kleur gedurende de dag

De lichtinval van een kamer heeft heel veel invloed op hoe de witte muurverf er uiteindelijk uit zal komen te zien. Daarom is het slim om de muurverf eerst te testen op de muur in de ruimte om de tint op verschillende momenten van de dag te bekijken. Met de kleurtester van De Muurverffabriek kun je de verf zelf testen, zo weet je dus zeker dat je de juiste kleur besteld.

3: Wit werkt rustgevend

Vooral in de slaapkamer is het verstandig om een muur wit te verven. Witte muren stralen rust uit, waardoor je beter slaapt. Omdat de Supreme-dek van De Muurverffabriek een mildere geur heeft, is deze ook geschikt voor de slaapkamer.

4: Glansgraden verschillen in kleur

Een wittint in hoogglans lijkt een stuk witter dan matte muurverf. Let hier dus altijd op wanneer je een witte muurverf uitkiest. Het voordeel van een hoogglans muurverf is dat deze gemakkelijk afwasbaar is. Maar ook de matte muurverven van De Muurverffabriek zijn afwasbaar en de Supreme-dek Clean is zelfs afschrobbaar.

5. wit maakt een kamer ruimer

Door veel lichte kleuren te gebruiken in een donkere, kleine kamer, kan deze groter en lichter ogen. Donkere kleuren op een muur maken een kamer juist kleiner. Wil je bijvoorbeeld een kamer breder laten lijken? Schilder dan de lange wanden in een lichte kleur.