Verfbenodigdheden

Snel aan de slag: dit heb je nodig bij het schilderen van een muur

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor schilderen. Het is fijn om alle benodigdheden bij de hand te hebben voordat je begint, zodat je snel en gemakkelijk kunt werken. Bij De Muurverffabriek verkopen we ook verfbenodigdheden, zodat je alles tegelijk in huis hebt. Om ervoor te zorgen dat je geen verfbenodigdheden zult vergeten, hebben wij een handig lijstje voor je gemaakt.

Muurverf

Dit is natuurlijk erg logisch, maar hier is het vooral belangrijk om na te denken welke kleur je op je muur wilt  hebben. Ook als je de muur een witte kleur wilt geven, is er nog ontzettend veel keuze. Bij De Muurverffabriek verkopen we RAL 9001, RAL 9003, RAL 9016, RAL 9010 en wit. Twijfel je nog tussen een aantal wit-tinten of wil je de kleuren eerst testen? Bestel dan de kleurtester en probeer de kleur zelf uit.

Kwasten en rollers

Een roller wordt vaak gebruikt bij het schilderen van grotere oppervlakken. Deze heeft De Muurverffabriek in twee verschillende maten, een roller van 18cm en een roller van 10cm. Verfbakken zijn hierbij ook ideaal, om de verf gelijkmatig uit te rollen over de roller. Voor de hoeken en de randen op de muur, zijn kwasten weer makkelijker in gebruik. De grootte van de kwast bepaald hoe specifiek je kan werken. Daarom biedt De Muurverffabriek drie verschillende maten aan, een kwast van 18mm, een kwast van 21mm en een kwast van 27mm.

Telescoopsteel

Je wilt het jezelf natuurlijk het liefst zo makkelijk mogelijk maken. Daar kan een telescoopsteel bij helpen. Doordat de telescoopsteel twee meter lang is, kun je gemakkelijk overal bij. Het schilderen van het plafond wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Afplakfolie en afplaktape

Om ervoor te zorgen dat alleen de muur wit wordt met het schilderen, is het verstandig om afplaktape en afplakfolie te gebruiken. Afplaktape kun je aanbrengen langs de randen, zodat kozijnen en eventuele andere muren niet mee worden geschilderd. Afplakfolie is handig om te gebruiken op de meubels rondom de muur die geschilderd moet worden. Daarnaast kan de afplakfolie gebruikt worden om de grond te beschermen tegen eventuele verfspetters.

Nu je alle verfbenodigdheden in huis hebt, kun je meteen aan de slag! Hoe je muren en plafonds schildert lees je hier.