Verfbenodigdheden

Snel aan de slag: dit heb je nodig bij het schilderen van een muur

Een goed begin is het halve werk, en dat geldt zeker ook voor schilderen. Het is fijn om alle benodigdheden bij de hand te hebben voordat je begint, zodat je snel en gemakkelijk kunt werken. Naast verf, kun je bij de Muurverffabriek ook terecht voor verfbenodigdheden. Zo kun je alles bij 1 partij in huis halen. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, hebben we een lijst van 6 verfbenodigdheden voor het schilderen gemaakt.

Muurverf

Natuurlijk kun je niet verven zonder muurverf, maar heb je al nagedacht over de kleur die je op de muur wilt hebben? Ook als je de muur een witte kleur wilt geven, is er nog ontzettend veel keuze. Bij de Muurverffabriek verkopen we RAL 9001, RAL 9003, RAL 9016, RAL 9010 en wit. Twijfel je nog tussen de wittinten of wil je de kleuren eerst testen? Bestel dan de kleurtester en probeer de kleur zelf uit. Of lees onze blog: “Welke ral kleur kies je?"

Kwasten en rollers

Voor het schilderen van grote oppervlakken is een verfroller het meest geschikt. Deze hebben we in 2 verschillende maten, een roller van 18cm en een roller van 10cm. Natuurlijk is de roller het meest optimaal te gebruiken met een verfbak.

Verfbakken zijn hierbij ook ideaal, om de verf gelijkmatig uit te rollen over de roller. Voor de hoeken en de randen op de muur, zijn kwasten makkelijker in gebruik. De grootte van de kwast bepaald hoe specifiek je kan werken. Daarom biedt De Muurverffabriek drie verschillende maten aan, een kwast van 18mm, 21mm en een kwast van 27mm.

Telescoopsteel

Je wilt het jezelf natuurlijk het liefst zo makkelijk mogelijk maken. Daar kan een telescoopsteel bij helpen. Doordat de telescoopsteel twee meter lang is, kun je gemakkelijk overal bij. Het schilderen van het plafond wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Afplakfolie en afplaktape

Om ervoor te zorgen dat alleen de muur wit wordt met het schilderen, is het verstandig om afplaktape en afplakfolie te gebruiken. Afplaktape kun je aanbrengen langs de randen, zodat kozijnen en eventuele andere muren niet mee worden geschilderd. Afplakfolie is handig om te gebruiken op de meubels rondom de muur die geschilderd moet worden. Daarnaast kan de afplakfolie gebruikt worden om de grond te beschermen tegen eventuele verfspetters.

Nu je alle verfbenodigdheden in huis hebt, kun je meteen aan de slag! Nu kun je meteen beginnen met het schilderen van je muren en plafonds.