Schilderen

Is je plafond toe aan een opknapbeurt en kan hij wel een likje verf gebruiken? Volg dan dit stappenplan zodat jij snel aan de slag kan met het schilderen van het plafond.

Wat heb je nodig?

Stap 1 – de voorbereiding van je verfklus

Begin met het bedekken van de vloer en de meubels die in de kamer staan met afdekfolie. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt in de kamer om rond te lopen, zodat je het plafond straks eenvoudig kan schilderen. Werk eventuele oneffenheden weg met een muurvuller en laat deze drogen voordat je kan beginnen met het schilderen van het plafond. Als laatste stap van de voorbereiding, moet het plafond stof- en vetvrij worden gemaakt en alle randen worden afgeplakt met afplaktape.

Stap 2 – Muurvoorstrijk

Wanneer het plafond een zuigende ondergrond is, kun je het beste eerst een Voorstrijk aanbrengen, zodat de plafondverf later beter zal hechten. De Supreme-dek Primer is na ongeveer 8 uur overschilderbaar.

Stap 3 – Het aanbrengen van de plafondverf

Begin met het doorroeren van de muur-en plafondverf met een roerhoutje. Met een kwast kun je de randen langs de afplaktape schilderen. Hierna kun je aan de slag met een verfroller. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je het beste gebruik maken van een telescoopsteel. Werk bij het schilderen altijd ‘nat in nat’. Dit betekent dat de eerder aangebrachte verf niet mag drogen voordat de rest aangebracht wordt. Dit gaat ervoor zorgen dat het plafond straks egaal is.

Stap 4 – Klaar met de verfklus?

Zodra je klaar bent met schilderen, is het van belang dat je de afplaktape zo snel mogelijk verwijdert. Wanneer je de roller nog een keer wil gebruiken dan kun je deze bewaren in een plastic zak, die luchtdicht is afgesloten.