Hoe reinig je kwasten?

Het reinigen van de kwasten is een belangrijk onderdeel van je verfklus. Wanneer je de kwasten goed reinigt kun je deze namelijk op een later tijdstip nog een keer gebruiken.

Omdat alle muurverven van De Muurverffabriek op waterbasis zijn, is terpentine niet nodig, maar is water al voldoende om de kwasten goed te reinigen.

 

Tijdens het schilderen

Wanneer je tijdens je verfklus een korte pauze in wil lassen, hoef je de kwasten niet helemaal schoon te maken. De kwasten kun je goed bewaren door ze in een luchtdichte, plastic zak te verpakken.

Plak met tape de randen bij het handvat af en bewaar ze op een droge plek. Zo kun je de kwast maximaal twee dagen bewaren.

 

Muurverfrollers kun je eventueel tijdelijk in de emmer bewaren, zodat deze niet uitdrogen. Maar ook deze kun je in een luchtdichte, plastic zak bewaren. 

 

Na het schilderen

Ben je helemaal klaar met de verfklus? Laat alles goed indrogen, zodat je het vervolgens kunt weggooien bij het reguliere afval.

Wil je de kwasten/rollers hergebruilken? Dan is het verstandig om de kwasten goed te reinigen. Dit doe je als volgt:

Om te beginnen moet je zoveel mogelijk verf van de kwasten/rollers afschrapen, dit maakt het reinigen een stuk makkelijker. Daarna kun je ze in een bak met lauw/warm water leggen en even laten weken.

Als alle verf er vanaf is, kun je ze uit de bak met water halen en droogmaken met een schone doek. Bewaar de kwasten/rollers op een droge plek.