RAL kleuren

Hoe vind je de juiste kleur wit?

Het is lastig om de juiste kleur wit te vinden. Er zijn namelijk enorm veel kleuren wit te verkrijgen. De ene wit heeft een wat warmere uitstraling terwijl de andere wit juist meer een koele uitstraling heeft.

Bij De Muurverffabriek zijn de meest populaire wittinten verkrijgbaar:

Maar wat is het verschil nou eigenlijk tussen deze RAL kleuren?

 

RAL 9010:

RAL 9010 is veruit de meest populaire wit die er bestaat. RAL 9010 is net wat minder hard dan standaard wit en wordt dus ook wel offwhite genoemd. Dit zorgt ervoor dat RAL 9010 vaak als de meest frisse wit-tint wordt gezien. Bijna in ieder huis, kantoor of ander gebouw vind je wel RAL 9010.

RAL 9001:

Dit is de meest warme, donkere wit in ons assortiment. RAL 9001 wordt ook wel crème-wit genoemd. Het is een iets gelere wit dan de andere soorten wit en is de laatste jaren wat minder populair geworden, maar is desalniettemin nog steeds zeer in trek bij professionele schilders

RAL 9016:

Een heel neutrale kleur wit. RAL 9016 heeft geen gele ondertonen en is heel makkelijk toepasbaar in combinatie met andere kleuren. De laatste jaren heeft RAL 9016 veel gewonnen in populariteit ten opzichte van de RAL 9001 en RAL 9010 en wordt ook wel beschouwd als de nieuwe RAL 9010.  

RAL 9003:

Ook wel het kleine broertje van RAL 9016. Het verschil tussen deze twee RAL-kleuren is dat RAL 9003 een wat grijzere ondertoon heeft dan RAL 9016, waardoor het een iets koelere tint is.

Wit:

Zoals hierboven beschreven zijn de RAL kleuren allemaal opgemaakt uit wit met een lichte ondertoon in een andere kleur. Wit is de standaard basiskleur.

 

Wit geverfde muren hebben veel voordelen voor je interieur. Wit straalt namelijk rust en  zuiverheid in je kamer uit. Het fijne aan witte verf is dat het weinig aandacht trekt, daarmee kun je de aandacht leggen op andere onderdelen in je kamer.

RAL kleuren

Ben je er nog niet helemaal uit na het lezen van dit artikel? Kijk dan voor meer informatie over de verschillende RAL kleuren bij onze producten. 


RAL is een geregistreerd handelsmerk van Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung e. V.