Witte muurverf

Witte muurverf

Wit is een van de meest voorkomende kleuren op de muren in Nederlandse huizen. Dat is ook niet gek, want wit vormt de perfecte basis voor elk interieur. Daarnaast hebben witte muren nog veel meer voordelen:

Een witte muur maakt een kamer lichter

Witte muren en plafonds maken een ruimte vaak lichter. Spierwitte muren zijn dus ideaal voor donkere ruimtes. Daarnaast voelen mensen zich prettiger in een lichte ruimte. Pas wel op met lichte kleuren want lichte tinten hebben namelijk niet hetzelfde effect als een spierwitte muur. Zorg ook voor afwisseling in de ruimte, alleen maar witte muren kunnen ook een heel ongezellig effect hebben.

Een goede kleur om een kamer lichter te maken is RAL 9010, deze kleur is net iets van het witte af, dus minder hard en daarom perfect voor veel ruimtes.

Om een kamer groter te laten lijken, kun je het beste het plafond in dezelfde kleur als je muur schilderen. Hierdoor lijkt de muur in het plafond over te lopen, waardoor de kamer groter oogt.

Wit is goed te combineren

Een witte muur kun je met bijna alles combineren en trekt weinig aandacht naar zich toe, in tegenstelling tot een felle kleur op de muur. Juist de combinatie van een witte muur en meubelstukken in felle kleuren, maakt een ruimte interessant. Wanneer er te veel witte elementen worden gebruikt in een ruimte, oogt de ruimte al gauw saai. Zorg dus voor genoeg afwisseling!

Alle structuren in een huis komen goed tot zijn recht met een witte muurverf. Zo kun je de aandacht vestigen op meubelstukken met verschillende structuren als hout en wol. Daarnaast creëer je met houten meubelstukken warmte en gezelligheid.

Wit is geen trendkleur

Een trendy kleur op je muur is natuurlijk super leuk, maar wanneer je niet te vaak je muur wil schilderen, kun je het beste gaan voor een basiskleur zoals wit. Met een neutrale kleur heb je langer plezier van je geverfde muren. Daarnaast kun je de trendkleuren altijd nog terug laten komen in je interieur, want zoals hierboven beschreven, is wit een gemakkelijke kleur om te combineren.