Afplaktape aanbrengen en verwijderen

Bij een grote schilderklus is het gebruik van afplaktape aan te raden. Afplaktape zorgt voor strakke lijnen en bescherming van de oppervlakten rondom het schilderwerk. Vooral het schilderen met een roller zorgt vaak voor verf op plekken waar geen verf moet komen. Daarom is het verstandig om voor het schilderen de plinten en randen langs het plafond af te plakken met de afplaktape van De Muurverffabriek.

Een afplaktape moet goed plakken, geen lijmresten achterlaten, het schilderwerk niet beschadigen en eenvoudig weer te verwijderen zijn. Om de afplaktape goed te laten plakken is het verstandig om de ondergrond stof-, vuil- en vetvrij te maken. Voor het schilderen is het handig om voldoende afplaktape in huis te hebben, zodat je alles in een keer af kan plakken. Om te weten hoeveel afplaktape je nodig hebt voor de schilderklus, is het verstandig om alle randen van het plafond en eventueel de plinten na te meten.

Wanneer moet de afplaktape verwijderd worden?

Wanneer een afplaktape verwijderd moet worden hangt af van het soort tape wat gebruikt is. De afplaktape van De Muurverffabriek moet direct na het schilderen verwijderd worden, om beschadigingen van het schilderwerk te voorkomen.

Hoe moet de afplaktape verwijderd worden?

Om het nieuwe schilderwerk niet meteen te beschadigen, is het belangrijk om de afplaktape met precisie te verwijderen. Verwijder de afplaktape gelijkmatig in een hoek van 30 tot 45 graden. Zo blijven er weinig tot geen lijmresten achter en kun je optimaal genieten van je nieuwe schilderwerk.

De afplaktape van De Muurverffabriek is 24mm breed, zodat alles specifiek afgeplakt kan worden. De afplaktape kun je hier vinden in onze webshop.